Conferinţă duhovnicească la Biserica „Sfântul Toma“ din Iaşi

Evenimente Decembrie 13, 2016

Credincioşii Parohiei „Sfântul Apostol Toma“ din Iaşi au participat duminică, 11 decembrie 2016, la conferinţa „Veţi fi toţi învăţaţi de Dumnezeu“. Aceasta a fost susţinută de părintele conferenţiar doctor Ilie Melniciuc de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iaşi. 

Parohia „Sfântul Apostol Toma“ din cartierul ieşean Alexandru cel Bun a  avut prilejul duminică, 11 decembrie 2016, să participe la o nouă întâlnire în cadrul programului misionar-cultural „Tu, Doamne, ai cuvintele vieţii veşnice!“. Invitatul manifestării a fost părintele conferenţiar doctor Ilie Melniciuc de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, la aceasta asistând şi părinţii parohi de la parohiile învecinate. Tema pregătită de părintele conferenţiar s-a intitulat „Veţi fi toţi învăţaţi de Dumnezeu“.

„Scris este în prooroci: «Şi vor fi toţi învăţaţi de Dumnezeu». Profetul Isaia, în capitolul 54, când foloseşte aceste cuvinte, aminteşte de preaslăvirea care se va realiza în Sion la momentul final în care evreii vor fi stabiliţi în calitatea de popor ales. «Veţi fi toţi învăţaţi de Dumnezeu» înseamnă că nu va exista cineva care să fie lăsat deoparte, îndepărat de la învăţătura Celui Preaînalt. Învăţătura lui Dumnezeu nu înseamnă doar teorie, ci înseamnă exprimarea în viaţa de zi cu zi a conceptelor şi învăţăturilor creştine“, a explicat părintele profesor Ilie Melniciuc.

Părintele paroh Toma Gradinaciuc, care este şi protopop al Protopopiatului 1 Iaşi, a mulţumit invitatului pentru conferinţa expusă, remarcând că tema „a ajuns la inima fiecăruia“. „Părintele profesor ni l-a arătat în cadrul conferinţei pe Iisus Învăţătorul şi Domnul, purtându-ne frumos prin Noul Testament. Astfel, ne-a arătat că Hristos este şi Învăţător, şi Domn“, a spus părintele paroh Toma Gradinaciuc.

La final, preoţii invitaţi au expus un punct de vedere, iar credincioşii au avut posibilitatea să adreseze întrebări legate de tema conferinţei.

Constantin Ciofu

Citește alte articole despre: conferinta